Nowe mieszkania

Miejsce parkingowe
w Budynku nr 1
za 1 230,00 zł

Nowe mieszkania

Nowe mieszkania

WYSZUKAJ MIESZKANIE

Wyposażenie lokali gastronomicznych w wynajmowanych lokalach

Sukces lokalu gastronomicznego zależy od bardzo wielu czynników. Podstawą jest oczywiście dobra kuchnia oparta na najlepszej jakości składnikach i dobrym wyczuciu smaków, jednak nie ma się co oszukiwać – jeśli nie zadba się o wszystkie pozostałe kwestie związane z prowadzeniem takiego biznesu, jego sukces jest raczej wątpliwy.

 

Niezwykle istotnym krokiem jest właściwy wybór lokalu, który będzie wynajmowany pod działalność. Chodzi nie tylko o jego lokalizację, ale także o powierzchnię oraz zaplecze kuchenne i sanitarne. Dobrze dobrany pod tym względem lokal należy następnie odpowiednio urządzić, począwszy od kuchni, poprzez salę dla gości i bar, aż po toalety i pomieszczenia gospodarcze. Dziś zatem kilka słów właśnie o wyposażeniu lokali gastronomicznych. Na co warto zwrócić uwagę i o co szczególnie zadbać podczas urządzania restauracji, baru bądź pubu?

 

Sala dla gości – wygoda na pierwszym miejscu

 

Dobór mebli i innych elementów wyposażenia w głównej mierze będzie zależał od rodzaju lokalu oraz grupy docelowej jego klientów. Warto jednak pamiętać, że wygoda to absolutny priorytet. Wielu właścicieli restauracji zapomina o tym, oferując swoim gościom niewygodne krzesła, zbyt niskie stoły lub zbyt małą przestrzeń, która ogranicza możliwość poruszania się i swobodnej rozmowy. Stylistyka, w jakiej urządzony jest lokal, też jest oczywiście ważna, ponieważ nadaje mu klimat. Jednak jeśli goście nie będą się tam czuć komfortowo, nie wrócą do niego i nie polecą go innym.

 

Toalety – profesjonalne suszarki do rąk i inne nowoczesne gadżety

 

Urządzając lokal gastronomiczny nie wolno zbagatelizować kwestii wyposażenia toalet. W tych pomieszczeniach powinny znaleźć się nie tylko podstawowe urządzenia sanitarne oraz lustra, ale także elementy wyposażenia, które poprawią wygodę, higienę i estetykę. W miejscach publicznych, zwłaszcza w restauracjach, warto zainwestować w profesjonalne suszarki do rąk, elektroniczne baterie umywalkowe oraz bezdotykowe dozowniki do mydła. Takie urządzenia gwarantują najwyższy poziom higieny, a dodatkowo ich nowoczesny design robi doskonałe wrażenie estetyczne.

 

Zaplecze kuchenne - sprzęt dla profesjonalistów

 

Gdy chce się serwować dobrą kuchnię, trzeba zapewnić kucharzom dostęp do najlepszej jakości sprzętów i akcesoriów. Ponadto kuchnię należy urządzić tak, aby spełniała warunki BHP oraz maksymalnie ułatwiała pracę - to bez wątpienia przełoży się na jakość i szybkość wydawania posiłków. Pracownicy kuchni muszą także mieć dostęp do pełnego zaplecza sanitarnego. W tym miejscu przydadzą się różne sprzęty ułatwiające zachowanie higieny i czystości, np. dozowniki mydła czy ręczników papierowych, profesjonalne suszarki do rąk oraz bezdotykowe pojemniki na śmieci.

 

Urządzanie restauracji i innych lokali gastronomicznych nie jest łatwym zadaniem. Jednak to właśnie od tego należy rozpocząć swoją działalność, jeśli chce się odnieść sukces, wyprzedzić konkurencję i najlepiej spełnić oczekiwania klientów.

podaj swój numer. oddzwonimy w kilka sekund!
x
+48



Administratorem danych jest W.W. INVESTMENT WIŚNIEWSCY SP.J. z siedzibą przy ul. Sikorskiego 1C/1, 05-200 Wołomin. Podanie danych jest dobrowolne. Powyższe dane będą przetwarzane przez W.W. INVESTMENT WIŚNIEWSCY SP.J. w celu przekazania informacji o ofercie handlowej (telefonicznie lub mailowo), właściwych ze względu na świadczenie usługi czy realizację inwestycji. Przypominamy, że przysługuje Państwu prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Wszelką korespondencję w sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych, o którym mowa powyżej, należy kierować na adres: W.W. INVESTMENT WIŚNIEWSCY SP.J., ul. Sikorskiego 1C/1, 05-200 Wołomin z dopiskiem „Dane Osobowe”.

Masz pytania dotyczące naszych inwestycji?
Wypełnij formularz, a nasz doradca się z Tobą skontaktuje.